Volg ons ook op:    

Als uw kind bijna 4 wordt ...

Als uw kind bijna vier wordt en binnenkort naar school mag, dan oriënteert u zich op een basisschool.

Als het uw oudste kind betreft dan kan de schoolkeuze best 'groots' aanvoelen, zeker als u geen ervaring heeft met de basisscholen in de buurt. Een tweede of volgende kind gaat meestal naar dezelfde school als de oudste en het hele gezin is op dat moment al beter bekend met school. 

Het is belangrijk dat u en uw kind een goed gevoel hebben bij basisschool, we vinden het daarom leuk en van belang dat u samen met uw kind onze school komt bezoeken. Dit kan tijdens een open dag, of peutermiddag, maar u kunt natuurlijk altijd langskomen voor een kennismaking. Leuk! E-mail of bel (T. 0511-452089) ons voor een afspraak. Het gaat bij een schoolkeuze naast lesmethodes, missie & visie, natuurlijk bovenal om een goed gevoel. Hierover kunt u het beste oordelen als u langskomt samen met uw kind.

Kinderen moeten uiterlijk 10 weken voordat zij 4 jaar worden, aangemeld zijn op de basisschool.
Meer informatie over aanmelden (voor kinderen vanaf 3,5 jaar) en vooraanmelden (voor kinderen jonger dan 3,5 jaar).

 

Proefdraaien


Een paar weken voor de vierde verjaardag mag uw kind komen proefdraaien. De kleuterleerkrachten sturen hiervoor een kaartje per post. Ook nemen zij persoonlijk contact met u op. Gaat het proefdraaien goed? Dan kan uw kind vanaf de verjaardag naar groep 1. Voorafgaand aan het proefdraaien wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, u ontvangt dan tevens meer praktische informatie over de groep.